Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsme omylní a pokud tento svůj omyl Masaryk uznal v mých očích stoupnul. Odtržení od Rakouska pokládám za stejně významný omyl, jakým bylo vyhnání 3 milionů Sudeťáků.

2 0
možnosti

P49e36t18r 22S58k45á38c30e79l

6. 11. 2018 20:58

Pan Masaryk taky řekl: Máme kolem sebe jen jeden metr svobody. Což v dnešní době cítíme a kdo ví, i ten metr nám kamery na ulicích a jinde berou. I když - když se nebojíme a nekrademe, nechť nás sledují, jen sledují.

0 0
možnosti

Jiz prectenim prvniho odstavce vas upozornuji na chybu, ktera cely clanek vede k vasi neznalosti tema o kterem pisete....Masaryk znal situaci v USA a vedel, ze takove veci k demokracii patri.....!! To referujete po poznamce, ze zadna vlada za prvni republiky nedokoncila mandat.

Zde mate chybu. Americky system nezna nedokonceni vladniho mandatu!!! Vlada je dana volbou prezidenta na ctyri roky. Pri neschopnosti prezidenta, vlada prechazi do rukou viceprezidenta.(okamzite po slibu se stane prezidentem). Ustava Unie ma DEVET pozici ve federalnim systemu, ktere maji moznost nahradit prezidenta. Unie NIKDY neni bez vlady a bez prezidenta.

Doporucuji vice studii pro korektni clanek!!

2 0
možnosti

Tak toto jsem skutečně nevěděl. Ovšem myslel jsem tím to, že mnohým se nelíbily ostré třenice vedene v tisku, se kterými byla výměna vlády spojena. Podobné třenice jsou však v USA běžné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 420
  • Celková karma 17,82
  • Průměrná čtenost 522x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.