Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jak kdy.

Takovej Heinrich Himmler taky nasel v Rusku jeden vzor. A brzo ho zacal uskutecnovat par kilometru severne od Mnichova.

1 0
možnosti
MB

Dění na Ukrajině považuji za zajímavé - Snaha, o "Vymanění se z vlivu". (Cosi podobného jako u nás). Mají to složitější. společnými hranicemi a Stalinem přesídlenými Rusy. Je pochopitelné, že V. Putin usiluje o Vazalství. I úsměvné, kdy P. Porošenko vypovídá Smlouvu, která mj. Garantovala Neporušitelnost hranic! Pak i dobrý návrat ke kořenům - Církev zpět do Kyjeva! Není bez zajímavosti, že to byl opět Stalin, který v době 2 světové pochopil, že v době nouze je třeba se o cosi opřít. Právě - o tu Víru. Ona znenadání, ke tvorbě "Nového člověka" a k obraně vlasti nevadila ! V našem zájmu je, aby se Ukrajina konečně přetvořila v normální zemi - Vhodnou k turismu, obchodu a přátelství. Svou mentalitou a přátelstvím jsou nám velice bližními ... :-)

6 0
možnosti
PJ

P48e92t69r 26J91í13l79e15k

16. 12. 2018 9:24

Potvrzuji vaše slova, a zvláště poslední větu. S Ukrajinci jsem ve stálém kontaktu a často tam pobývám, připadám si tam jako doma, jsou nám bližší, než si mnozí Češi myslí.

2 0
možnosti
Foto

Stala se jedna věc, o níž se u nás málo píše, přestože je mnohem závažnější, než by se na pohled zdálo. Kvůli kroku konstantinopolského patriarchy Bartoloměje, který schválil osamostatnění ukrajinské pravoslavné církve, ukončila ruská pravoslavná církev veškeré kontakty s konstantinopolským patriarchátem. Mluví se o největším rozkolu od tzv. Velkého schizmatu východní a západní církve z roku 1054, (tedy před bezmála tisíci lety). A přitom, z hlediska křesťanského univerzalizmu je osamostatnění ukrajinské pravoslavné církve zdravé a správné.

5 0
možnosti
AR

Pravoslavné východní církve jsou činné jako společenství autokefálních církví, tedy nemají ústřední postavu, jakou je u katolíků papež. Konstantinopolský patriarcha je uznáván jako první mezi rovnými a má i právo o autokefálii na UA rozhodnout. Jeho podpora k osamostatnění pravoslavných v UA naplňuje tužby tamních věřících a velmi rozladilo patriarchu Kirilla v Moskvě. Až od r. 1686 ukrajinští věřící jsou podřízení Ruské pravoslavné církvi, když do té doby byl Kyjevský patriarchát samostatný. No a nyní se chtějí znovu osamostatnit. Moskva musí také uznat fakt, že kolébkou východního křesťanství je historický Kyjev, kde za knížete Vladimíra se uskutečnila christianizace celé Rusi. Rusové vždy velmi neradi dali volnost něčemu, co velmi pevně drželi pod krkem. Bude zajímavé tento vývoj na UA sledovat.!!

6 0
možnosti
PK

Tak lásku k Babišovi Vám vysvětlil už víckrát třeba Dolejš. Když padne AB, tak pod Fialou, Piráty apod. bude levici hůř. Nejsem sice sympatizant KSČM, ale v tomto má pravdu.

4 0
možnosti
MB

Komické je, že až jednou A. Babiš padne - tak si Komunisté pomohou! K tomu očekávaná hospodářská recese. Zatím jde o neuvěřitelně zhoubnou podporu a spolupráci Lrevice a Oligarchie ! To zde ještě skutečně nebylo ! ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.