Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Na Vašem textu mne nejvíc zaujalo, že používáte pravopisu "fašizmus" a "komunizmus". Takto se totiž píší ve slovenštině a je velmi neobvyklé používat v českém textu výraz, který je spisovný ve slovenštině, a v češtině snad jen při velmi moderním přístupu k pravopisu. Vy jste Slovák? Zamyslím-li se nad Vaším textem, připadá mi, že i k faktům, která tvoří kostru textu, přistupujete - hodnoceno přísnějšími měřítky než je banální pohled na papouškování něčích sdělení (která - řekněme že jako celek - pravdivá být mohou a nemusejí). A tak mne nad vaším textem napadlo, že je to test. Hádejte čeho?

0 0
možnosti
MG

P.S. doplňuji: ....za slova přistupujete - (.... nemusejí) - podobně i n o v a t i v n ě .

0 0
možnosti
JT

J59i60r18i 74T10i60c19h98y

9. 5. 2019 17:21

Nastinil jste velmi slozity namet, ktery by se dal dlouhodobe a siroce rozbirat. Jen mala poznamka: neni v tom take trochu to, ze clovek je od prirody zvire podobne na priklad simpanzum, a jakozto masozravec ( kdyz jen z casti) se chova pdobnym zpusobem, jako ostatni - vlci, lvi atp.?

0 0
možnosti
LJ

Obávám se, že člověk je někdy horší než zvíře, které zabíjí zpravidla jen do výše svého hladu, někteří lidé zabíjejí z iracionální nenávisti.

1 0
možnosti
VB

Duševně nemocní "vůdci" a jejich ke všemu zlému ochotní přisluhovači to mají vždycky snazší v zaostalejších zemích: nízká vzdělanost a informovanost obyvatelstva. V době řádění Stalina nebyla např. televize, málokdo znal pravdu, podobně i šílenému Hitlerovi se podařilo obelstít i všechny vyspělejší země, v čemž hraje roli i to, že normální slušný člověk si ani nedovede představit takové zlo, jakého byli schopni bolševici a nacisti (a bohužel se v dějinách lidstva najde ZLO i pod jinými názvy). Dnes máme tajné služby, investigativní novináře, internet atd., ale musíme mj. dobře vychovávat nové generace, aby člověk raději obětoval svůj život, než by připustil nástup zločinců (někdy je obtížnější je včas odhalit). Vysokých rizik v současnosti je více, viz různé diktátorské režimy opírající se o jaderný arzenál. Jak se s touto hrozbou vypořádat? Asi nestačí dělat vlastně jen politické a ekonomické ústupky.

0 0
možnosti
Foto

Dá se říci, že tím omlouváte holocaust. Jenže o proti jiným vraždy Židů bylo státní doktrinou nacistů. Bylo to cílené vyvražďování jednoho národa.

0 1
možnosti
LJ

Vaše poznámka mne až mne zamrazila. Možná se nevyjadřuji dost jasně, v žádném případě holocaust neomlouvám, Můžete mi napsat, z čeho to vyplývá, abych si příště dal pozor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.