Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J22i70r44i 52C73i30z

10. 8. 2020 12:29

Vazeny pane, Vas priklad otrokarstvi Slovanu z dob prvniho tisiciliti po Kristu neni nejvhodnejsi. V te dobe neexistovaly zadne narody, jen kmeny souperici mezi sebou. Kdyz jeden kmen tzv. Slovanu porazil jiny kmen, klidne prodal zbyle prislusniky tohoto kmene tomu, kdo zaplatil a nejcasteji to byli bohati kupci z Byzancie. Ze neumime od r.45 vyresit situaci pocetne maleho etnika Romu smysluplnym programem, tak to je chyba nami zvolenych politiku. Romove vetsinou obsadili prazdne domy a byty v pohranici po etnickych cistkach v r.45, coz jim nemuzeme mit za zle. Program "dejme jim nejake davky" neni smysluplny a podotykam, kdyby nekdo z ceskych politiku opravdu prisel z jasnym programem pro Romy na zacleneni do cele spolecnosti, dostal by od EU velkou pod poru nejen financni. Misto reseni se cesky "politik" umi jen trapne hadat nebo druhe obvinovat z neschopnosti, coz nejvice sedi na nej. Tak to tady chodi.

0 0
možnosti
Foto

Neměla by se omluvit KSČ(M) za činy své předchůdkyně? Tady by to bylo na místě, a navíc jde o řadu konkrétních a dobře známých lidí. A lze jim odpustit?

Heinrich Heine: "Měli bychom odpustit svým nepřátelům, ale teprve až budou viset."

https://www.databazeknih.cz/citaty/heinrich-heine-1533

0 1
možnosti
Foto

Koukněte na omluvy KSČM od roku 1990 - na všech úrovních jich bylo hafo...

Jen ignorant neví, že se komančové omluvili už dávno...

0 0
možnosti
JP

Děkuji za Vaše psaní, pane Jílek. Tady chci vyjádřit svůj pocit, že omluvy mohou vnášet nějaký chaos do pravdivého nebo správného vnímání skutečnosti. Katolická církev se například omlouvala ústy papeže Jana Pavla II., ačkoli její přínos v civilizaci je jistě neměřitelně větší než chyby, kterých se dopustilo pár lidí. Nadšení křesťané obětovali i svůj život pro druhé, trpěli a pomáhali. Média pěstují sociální paniku, jakou pomoc přinese omluva za všechno, co Katolická církev ani nezpůsobila, co jí bylo domalováno nečestnými vlivnými lidmi.

0 0
možnosti
Foto

Jejich přínos? Zasklili vědecký rozvoj na několik set let. To byl jejich přínos. To, že vůbec nějaký pokrok byl, bylo církvi navzdory a ne díky ní.

2 0
možnosti
PB

Zajímavé, k přemýšlení a jako vždy od vás podnětné. Karma.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS