Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za rozumný pohled. V r.1994 se vyjádřil k veřejnému začátku tohoto tažení papež Jan Pavel II., když odsoudil hlasování evropského parlamentu o podpoře právní ochraně homosexuality: "Právní schválení aktivní homosexuality není morálně přípustné [...]. Usnesení Evropského parlamentu vyzvalo k legitimizaci morální nepořádky. Parlament neoprávněně dal institucionální hodnotu deviantnímu chování, které neodpovídá Božímu plánu (usnesení EU parlamentu z.8.2.1994; vyjádření JPII. 20 února 1994).

0 0
možnosti

Jak došlo k té nízké porodnosti? Vybudováním sociálního systému a úspěšným bojem za práva žen. Ženská se může "trhnout" i s dětmi, dostává podporu od státu a chlap platí na děti, třeba 20 let. Do takové nejistoty je riziko plodit děti. Tady vidím ten rozdíl od světa muslimů, kde s nízkou porodností problém nemají.

Dřív byly děti dobré, že pomáhaly v hospodářství a později se postaraly o své staré rodiče. To první odpadlo s vědeckotechnickým pokrokem, to druhé s důchodovým systémem. Částečně by situaci mohlo zlepšit, kdyby se důchody odvozovaly od daňových odvodů potomků.

0 0
možnosti

Měl jsem ještě uvést, že současná situace, umožní, že i chlap se může snadno "trhnout", protože žena s dětmi nezůstane nezaopatřená. Takže už není vyvrhel, že opustil rodinu, kterou tím přivedl do nouze tak jako dřív. Tím vším chci říct, že vlažný přístup k manželským svazkům je důsledkem toho všeho, ne příčinou. (Manželství pro LGBT komunitu považuji za marginalitu, divím se, proč se to tolik řeší. Pokud jde o adopce, tam pokud vím existují pořadníky a stát vybírá vhodné rodiny, tam bych LGBT partnery znevýhodnil)

0 0
možnosti

R^

Občas si kladu otázku, zda to, co se děje kolem nás, není jen útok proti víře, náboženství, pravdě, morálce a spravedlnosti. Volíme společnost bez pravdy, lásky a řádu!

Manželství musíme zachovat jen pro svazek muže, ženy a jejich dětí!

Vždyť homosexuálům a lesbám jde jen o stejná práva s heterosexuály. Manželství s tím nesouvisí. Ta práva mohou mít i bez deformace pojmu "manželství"! Proto to celé dělá dojem, který si kladu v první větě!

:-)

1 0
možnosti

Myslím si, že s tím trendem nic moc nenaděláte. Ani přes "hmotnou" zainteresovanost, ani přes ideologii. "Zdravou" porodnost moc nezvýšíte, část mladých odejde do světa, hodně zaměstnání lidem "smrdí". I když to mohou dělat jako malí podnikatelé. Bohužel.

0 0
možnosti

Jo, Tomu znárodnili továrnu, tomu obchod, tomu vilu,... . Nam nastesti baracek zustal, protoze mel ja nevim kolik metru obytne plochy. Strejci na Orechovce ho znarodnili, protoze mel o par metru vic, a jeho sesticlenou rodinu vystehovali do tenkrat ( jiste vite jak se to o te dire rikalo) sveta v Dobrejovicich. Nastesti tam jezdil snad 3 x denne autobus do Prahy, takze mohl uzivit rodinu.

2 0
možnosti

V Dobřejovicích je krásně. Vždyť je to vedle Průhonic kde bydlí samotný ...

0 0
možnosti

Asexuálně, apoliticky a nenábožensky - Stojím za názorem, že základem jakékoliv společnosti je rodina. Klasika muž se ženou. Ti vychovávají a škola učí. Model považuji za nenahraditelný a tvořící základní pedestal skutečné hodnoty . Vše ostatní je podlamování a deformace.

Je faktem, že 50% rozvodovost se drží již od komunistů. Podobně svazky volné - po r. 1989 zase modely - Nová funkce = nová žena. Je realitou, že to na pověst politiků, jejich serioznost nemá žádný vliv. Klausova letuška, Zemanovo záhadné manželství. Na blogy neúnavně píše J. Paroubek. Všechno ví a tak radí. Jak má ovšem sehrát důstojnou roli otce a manžela - To jaksi nesděluje.

Takže to základní, je z 50% zbouráno. Bourá se dále. Registrovaný svazek asi nahradí to manželství. Třeba tu rozvodovost sníží ! Konečně si čísla polepší a problém bude vyřešen ! Má to ovšem háček. Pak nelze nevyloučit, že můj otec byl homosexuál, bůh ví co má matka. Celý život se přetvařovali a já se zrodil jaksi mimoděk. O dědovi s babkou ani nemluvím, bůh ví, kolik vlastně měli pohlaví !?:-)

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, neboť co je příčinou rozvodu? Předchozí manželství!

A pro neheterosexuální páry to bude platit stejně, neb je známo, že tam je promiskuita mnohem častější.

A to jsme ještě nenarazili na různé kombinace s transexuály, travestity a hermafrodity. Jedině Vy byste jistě dokázal vymyslet všechny možné kombinace partnerů včetně problémů, které z toho plynou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,26
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.