Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Jak došlo k té nízké porodnosti? Vybudováním sociálního systému a úspěšným bojem za práva žen. Ženská se může "trhnout" i s dětmi, dostává podporu od státu a chlap platí na děti, třeba 20 let. Do takové nejistoty je riziko plodit děti. Tady vidím ten rozdíl od světa muslimů, kde s nízkou porodností problém nemají.

Dřív byly děti dobré, že pomáhaly v hospodářství a později se postaraly o své staré rodiče. To první odpadlo s vědeckotechnickým pokrokem, to druhé s důchodovým systémem. Částečně by situaci mohlo zlepšit, kdyby se důchody odvozovaly od daňových odvodů potomků.

0 0
možnosti
FL

Měl jsem ještě uvést, že současná situace, umožní, že i chlap se může snadno "trhnout", protože žena s dětmi nezůstane nezaopatřená. Takže už není vyvrhel, že opustil rodinu, kterou tím přivedl do nouze tak jako dřív. Tím vším chci říct, že vlažný přístup k manželským svazkům je důsledkem toho všeho, ne příčinou. (Manželství pro LGBT komunitu považuji za marginalitu, divím se, proč se to tolik řeší. Pokud jde o adopce, tam pokud vím existují pořadníky a stát vybírá vhodné rodiny, tam bych LGBT partnery znevýhodnil)

0 0
možnosti
  • Počet článků 422
  • Celková karma 17,98
  • Průměrná čtenost 520x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.