Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, jen technická poznámka - pletete si Jana Rumla s jeho otcem Jiřím Rumlem (i v diskusi).

1 0
možnosti
LJ
Foto

Ona už stačila aférka s pronájmem garáží v Šárce za 1 Kčs jakési obskurní firmě a jak zařídil, aby darebák mohl uprchnout. Jméno si momentálně nemohu vybavit.

Inu, potatil se. R^

0 0
možnosti
PK

To je zvláštní, považoval jsem vždy pana Rumla za jednoho z neslušnějších politiků a že by se aktivně podílel, on bývalý disident na vydávání falešných LO, to se mi těžko věří.

1 0
možnosti
LJ

Ano, Jiří Ruml tak působil. To, že porušil před volbami "klid zbraní" daný zákonem vysvětloval tím, že těsně před tím za nim přišel pracovník StB a řekl mu to. Většina tomu zdůvodnění věřila. Mne se "prozření" řídicího důstojníka zdálo trochu přitažené za vlasy. Ostatní řídící důstojníci chránilli svoje agenty i po sametové revoluci. Mnoho například odpřisáhlo, že zfalšovali podpis na jeho vázacím spisu, že to tedy dotyčný agent ve skutečnosti nepodepsal. Pokud za řídícím důstojníkem přišel nějaký novinář s dotazy, tak každý řekl, že řídicí důstojník je povinen chránit svého agenta za všech okolností a nic mu neprozradil. Je však možné, že se mezi řídicími důstojníky vyskytl člověk, který prozřel, bohužel zrovna dva dny před volbami, je to však mál pravděpodobné.

A pak Ruml založil Unii svobody a rozkládál ODS zevnitř. Novináři vytáhli falešná LO a neustál to, ač se snažil. Naštěstí stihl vystudovat ta práva v Plzni.

Dělat politiku je velmi obtížné, člověk je vystaven spoustě tlaků a pokušení, je těžké odolat.

1 0
možnosti

R^

Nejsem politolog, ale dovolím si připomenout, že politickou scénu zde po Listopadu organizovali členové Štrougalova Prognostického ústavu, kteří pracovali pod gescí KGB. Také si vzpomeneme na mohutné zkartace příslušníků StB. U nás došlo ke zkartacím, ale někdy to vypadá, že v Kremlu ke zkartacím nedošlo!

Komunisti se překabátili a vládnou nám dál! Jsou ve všech stranách! V některých fungují i příslušníci ruských tajných služeb! Podle toho to tu vypadá. Václav Havel nás přivedl k liberální demokracii, od které se systematicky vzdalujeme do oligarchické demokracie, která může přejít v autoritativní demokracii a nakonec k totalitě!

Proto letošní podzimní volby budou o tom, zda chceme oligarchickou demokracii se svobodou jen pro oligarchy, nebo chceme se vrátit k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany! Potřebujeme změnu!

:-)

2 0
možnosti
PK

Proboha "zkartace" ...

0 0
možnosti
Foto

ano ano, havlisté nebyli žádní demokraté. byli to především pučisté, jak dokazují události, které popisujete.

1 4
možnosti
JR

J49a37n 32R47á87ž

14. 9. 2021 14:52

Je zajímavé, že nemáte ani jedno plus, i když o tom, že mnozí t. zv. "Havlisté", např Ruml jun. rozhodně pučisté byli, hovoří fakta.

Ovšem na druhé straně antihavlovský rozpad OF, který zorganizoval Klaus, se také pučem nazvat dá.

Záleží na úhlu pohledu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 420
  • Celková karma 17,82
  • Průměrná čtenost 522x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.