Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzhledem k tomu jaky system komuniste v soucasnosti praktikuji pane Jilku, verim, ze by by se meli prejmenovat! Protoze z tech puvodnich myslenek a idealu K. Marxe a pozdeji Marxizmu-Leninyzmu nezbylo uz vubec nic! Vzpomenu jen ty nejzakladnejsi. Odstraneni vykoristovani cloveka clovekem a Spolecne-kolektivni vlastnictvi vyrobnich prostredku. Obvzlaste ti cinsti! Uspechu jejich ekonomiky dosahli jen nejnizsimi cenami jejich vyrobku a toho bylo dosazeno nejbezohlednejsim vykoritovanim pracujicich na teto planete. K tomu spolecnemu vlastnictvi podoktnu, ze naplno otevreli dvero cizim investorum, at uz americkym, zapadovropskym, nebo vychodoazijskym, vsechni soukromi. Absolutne zadne spolecne vlastnictvi. Mel svatou pravdu pan Vystrcil kdyz jel na Taiwan, tam nic nepredstiraji a maji lepsi socialni system nez "komunisticka" Cina"

1 0
možnosti

Číňané geniálním způsobem spojili oba protichůdné systémy v jeden. Povolili soukromé vlastnictví a zahraniční invesice. Zároveň dělníci nemohou stávkovat. Pracují tedy za mzdy, které jim dají. Nejsou povoleny nezávislé organizace. Nikdo proto nemůže protestovat proti nedychatelnému vzduchu ve městech. Továrny proto nemusí investovat do odsiřování či odprašování. Díky tomu nízkými cenami dobyli skoro všechny trhy a jsou světovou jeničkou.

0 0
možnosti
Foto

R85o21m10a27n 76K18o87z28e82l

25. 10. 2021 18:18

Dělení na levici a pravici je u nás fakt překonané, když pravicová Nečasova vláda zvyšovala daně a vymýšlela nové daně a levice to odmítala nebo když pravicový Vlastimil představil státem zaručený příjem a prohlásil, že díky tomuto bude každá občan od narození až do smrti zajištěn.

0 0
možnosti

Opravdu to byla pravicova Necasova vlada? Nebyl to nahodiu ten nejlepsi ministr financi?

0 0
možnosti

Autore, nemáte pravdu, že dělní pravice a levice je překonané. Koalice SPOLU nechce zvyšovat min. mzdu, nechce zavádět automatické zavádění životního minima, chce obnovit neproplácení prvních tří dnů nemoci. Nechce zavést zákon o hmotné nouzi před rokem 2007, nechce zavádět plošné porodné, nechce zavést zpět 6 měsíců podpory v nezaměstnanosti. Teď je to 5. Takže vidíte, že nemáte pravdu.

0 0
možnosti

V tomto vá dávám za pravdu. Naproti tomu lze však položit kroky, které prováděla Babišova vláda - vláda velkokapitalisty: rozhazování peněz, zadlužívání...atd.

1 0
možnosti
Foto

Možná je ta jejich podnikatelská činnost a pomoc při roztáčení kol kapitalismu nějaký tajný experiment. Možná si chtějí vyzkoušet, jestli se jim kapitalismus opravdu zoškliví natolik, aby si sami začali přát komunismus. Možná očekávají "zrod" prvního příkladného komunisty, který by je přesvědčil a vedl.

1 0
možnosti

Zjistil jsem hroznou věc. Jsem naprosto, neodpovědný blb! Dokonce otec rodiny. Zcela mylně jsem se shlédl ve svém dědkovi. Živnostník, křesťan, furt makal. Co hůře, slušný člověk. Dobře, že jej znárodnili !

Dnes to vidím! Nejsem pokrokový. Taky stále makám a drzý jsem. Nemám žádné dluhy. Co hůře, KSČm a ČSSD nevolím! Vypadli a teď zpytuji svědomí. Jdu na to - Znovu, lépe a jinak. Příležitost zde, vánoce! Obdařím. Vyhodím funkční televize a koupím nové. Ty pixlovatější, bude lepší pohled na svět. Zimní dovolená je jasná, přidám i jarní. Auto, taky mám. Co blýskavý hybrid? Zvažuji začít cíleně chořet a vůbec, přestat robit .

,

J. Paroubek, udal směr, taky na to budu mít. Je tady ten báječný Provident, pana Kellnera. Pravda zesnul, no mnoho dobrého vykonal! Spoustu lidem půjčkou pomohl. Vytvořil i pracovní příležitosti, i pro exekutory. Posiluje rozpočet ČR tak, že daní v Holandsku! Dělá to dobře, ve státní kase je peněz dost. Oceňuji tedy státnickou moudrost pana prezidenta. Miloš mu dá k 28. říjnu vyznamenán !

Jak říkám, jsem blb. Výchova zcela špatná. Vše popisované provedu. Zbývá mi poslední věc. Zvažuji vstuip k rudým, či oranžovým. Tam je moje místo! Stanu se ozdobou volebního programu. Bude ze mne neschopný a nebohý člověk! "Prokletý dědek a rodičové". Proč jsem se celý život tak dřel ? ... :-)

0 0
možnosti

R^

Komunisty bych z hrobu nekřísil!

Stačí nám ti naši postkomunističtí, překabátění oligarchové a papaláši, kteří zamrzli ve svých ideologiích závisti, nenávisti, mstivosti, kteří mají tendence nám škodit stále v zájmu svých vlastních zisků! Zatím jsme nad tou žumpou lži a nenávisti zvítězili a doufám, že už to vítězství pravdy a úcty k druhému člověku bude trvalé!

:-)

1 0
možnosti
Foto

V zájmu svých vlastních zisků budou "škodit" všichni podnikatelé bez rozdílu.

0 2
možnosti

Budeme mít tolik extrémistů, kolik si jich vyrobíme. Lidé politice a politikům nevěří, vědí jen, že za moc a židli budou lhát až za hrob, hlava nehlava. Doufám, že je tu změna, doba kdy se politici vzdají části vlivu a moci. Chce to jednoduše nechat policii, státní zastupitelství i soudy na pokoji, oni vědí co dělat. Stejně tak je tu řada dalších institucí všechny zpravodajské služby, NKÚ, ERÚ, ČSÚ i kulturní instituce včetně ČT. Všichni fungují v rámci zákona, pokud politik chce fungování změnit, musí změnit zákon. Politikům pak zbyde větší prostor na státní rozpočet, což je to nejdůležitější. Pokud politici budou dělat věci co mají smysl, pak bude v ně i důvěra a bude méně extrémistů.

0 0
možnosti
Foto

Nápravu by přineslo, kdyby se stát přestal chovat jako chůva a přestal rozhazovat peníze líným a vychytralým. Ukončil dotování všech neziskovek pod heslem, když jsi pro něco nadšený, tak si to také financuj.

0 0
možnosti

Komunisté udělali takový pěkný oblouk z nebytí k bytí zpátky do nebytí. Byl to takový pěkný dárek ke 100.výročí Strany.

3 0
možnosti

Před sto lety vznikli sloučením anarchistů s radikálními socialisty. Ke svému stému výročí odešli ze scény. Ale anarchisti zůstávají mezi okamurovci! Pozor na ně! Také jsou ohrožením našich svobod a demokracie! :-)

1 0
možnosti
Foto

Těmhle komunistům stačí poslanecké platy, event. v Bruselu a větší ambice nemají. I kdyby měli, nebylo by jim to nic platné. Mladá generace jim hlasy nedá a pro starou platí neúprosné přírodní zákony.

0 0
možnosti

J41a41n 54M77a54r40e91k

25. 10. 2021 16:42

Tak právě té mladé generaci bych moc nevěřil. Počkejte si rok-dva, až se vše u vás zdraží, hlavně jídlo. Pak máte bolševiky zpátky. Ted se o to postará krasavice Konečná, ona tu bude prudit nekonečně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,28
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.