Eduard Beneš byl hodně kontroversní osobou. A proto mi od sociálních demokratů vadí, že prosadili zákon: "Eduard Beneš se zasloužil o stát!"

Více si cením Háchy, který se pro národ doslova obětoval!

Foto

Naprostý souhlas, na tom zákonů je komické, že nedefinuje, o který stát se vlastně Beneš zasloužil. O první republiku? O protektorát? O druhou republiku? O Československou socialistickou republiku?

O ten zákon se dost zasazoval, pokud se nepletu, i Václav Klaus, což mluví za vše.

JZ

není pravda, že Masaryk s Benešem rozbili Rakousko-Uhersko. To by se rozpadlo i bez nich. Jako důkaz tohoto tvrzení lze nahlédnout do rakouského kalendáře svátků, a svátek republiky tam slaví 26. října. Toho dne se Říšská rada (v omezeném složení, snad pouze rakouští poslanci) rozhodla, že Rakousko bude republikou, a v té republice už se nepočítalo s českými, polskými, slovenskými, maďarskými, italskými nebo chorvatskými zeměmi. Český 28. říjen byl už pouhým vyrážením otevřených dveří, asi aby měli potomci co slavit

JZ

Masaryk s Benešem na tom rozbití intenzivně pracovali.

Foto

Nejsem benešovým příznivcem, už kvůli svému původu. Musí se ale nechat, že dosáhl maximma možného. To, že obětoval Podkarpatskou Rus (stejně by s ní byly jen problémy) a daroval zem komunistům, bylo nevyhnutelné. Dlouhodobým cílem bylo především zachovat český národ jako dominantní a posléze jediný živel na našem území. Toho dosáhl.

JL

Prave ta ceska dominance, nekdy (snad i casto) prosazovana i bezohledne, byla hlavni pricinou zaniku Ceskoslovenske republiky! Nerikam, ze se tak stalo "zasluhou" E. Benese, svuj podil na tom ale mel. Neni nahodou, ze mnohanarodni staty kde byl jeden z narodu dominantni (SSSR-Rusi, Jugoslavie-Srbi, Ceskoslovensko-Cesi} vsecky zanikly!

Jen vzajemnost a pocit soudruznosti muze zarucit zdrave souzii. To CSR, uz od roku 1918 zanedbala. Nevim jaky na tom mel podil E. Benes jako ministr zahranici, je to vec nazoru.

Foto

Já vím, jak se vyjadřovali o Benešovi ti, pro které E.B. byl prezidentem ČSR. Rozhodně na něj neplivali. Tuto ,,výsadu" si ponechali komunisté

LJ

Plivali na něho i mnozí další. Rekordmanem v tomto směru je bloger Jan-Berwid Buquoy.

Foto

J28i92r91i 17C62i18z

20. 3. 2024 9:21

Nejvetsim zlocinem narodniho socialisty (zkrac. nemecky nacisty) Benese byly jeho bolsevicke povalecne dekrety, na zaklade kterych se beztrestne vrazdili deti, zeny a stari lide. Doslo k bezprecedentnim etnickym cistkam a znarodneni bank a firem. Za tyto zlociny proti lidskosti mel byt souzen mezinarodnim tribunalem v Haagu. Tomu unikl svou smrti, ale to jeste stacil predat moc ve state bolsevickym komunistum.

J86a18k13u79b 96Š57o10l24c

20. 3. 2024 9:35

Na tomto nesmyslném posuzování tehdejších činů dnešníma očima shořel už Schwarzenberg proti Zemanovi. V Haagu by museli hnít politici celého světa minimálně někam do 80. let 20. století.

  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.