AG

Pokud dovolíme aby nám zdechly poslední dvě ocelárny,tak už nikdy žádnou novou neotevreme. Chceme-li vyrábět těžké zbraně, potřebujeme vlastní ocelárny, chceme-li mít pod kontrolou strategické provozy, potřebujeme vlastní ocelárny.

Dík za informace. Už jsem si myslel, že nějací naši překabátění postkomunisté huť rozkradli, jako bylo zvykem v devadesátých letech. Tak Indové! Zatím to dělalo na mne dojem, že kdyby naše vláda vytáhla dvě miliardy a zaplatila to za majitel, mohl závod dále fungovat. Ale takto se s našimi penězi zacházet nesmí!

LJ

Pokud vím, tak oba indičtí majitelé se snažili a stále snaží o udržení výroby, při současných cenách energie a tlaku na růst mezd je to však obtížné.

Chybně byla privatizována Huť Poldi Kladno, kterou koupil architekt Vladimír Stehlík na základě projektu, podle kterého měla huť přejít na výrobu rodinných domků. Tato huť vyráběla ušlechtilé oceli a měla dobré jméno ve světě. Podobné ocelárny v Německu dobře prosperují. Fantastovi Stehlíkovi se podařilo huť brzy zlikvidovat, přičemž tam nevyrobil ani jeden rodinný domek a nesplnil ani jeden z dalších cílů, který v privatizačním projektu uvedl.

Foto

J95o85s64e60f 79B30á94r68t62a

25. 3. 2024 17:38

Hutní podniky VÍTKOVICE, NH měly své energetické závody, které v minulosti dodávaly energie v podstatě za náklady svým provozům. Oddělením energetiky došlo k tomu, že TAMEH dodával energie za ceny na Lipské burze a to nešlo přežít. Mýlím se?

  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.