Dva podobné příběhy – Svědci

Občas se setkám s příběhy, které se staly v různé době a v různých prostředích, mají však hodně společného. V tomto případě spojuje oba příběhy svědectví kamarádů, které mělo klíčový význam.

Ještě za Rakouska-Uherska přijel do jednoho pražského státního úřadu kontrolor z Vídně. Byl přísný a úředníci se klepali strachy. Navíc kontrolor prohlásil, že bude pokračovat i zítra. Druhý den ráno přišel jeden z úředníků do práce a zeptal se: „Je tady z Vídně ten ras?“. A to byla chyba. Kontrolor byl zacloněn skříní a navíc rozuměl česky. Rozčílil se a hned toho úředníka a jeho výrok nahlásil nahoru. Došlo ke kárnému řízení. Při něm však všichni čeští úředníci z onoho úřadu dosvědčili, že dotyčný se při příchodu do kanceláře zeptal: „Je tady z Vídně ten pán zas?“ A tím ho zachránili.

Druhý příběh se udál při fotbalovém utkání jedné nižší soutěže. Jeden hráč v zápalu hry vykřikl směrem k rozhodčímu: „Jdi do p…či!“ Rozhodčí to dal do zápisu a dotyčný šel před disciplinární komisi. Přišli tam s ním i spoluhráči a všichni dosvědčili, že na rozhodčího zavolal: „Jdi k tyči!“ Obviněný hráč potrestán nebyl. Členové komise zřejmě usoudili, že na hřišti ho ani jinam nemohl poslat...

Autor: Ladislav Jílek | středa 10.1.2018 20:48 | karma článku: 15,54 | přečteno: 471x