Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J25a73r70a 68R11a53n17k

6. 5. 2017 22:07

Statnik by mel byt take predevsim diplomat, svou "vyrecnosti" a znicenim Hovoru z Lan, ruznymi vykriky o tom, ze se vas neboji a kulturni vlozkou u klenotu, jejiz video klipy videl cely svet, tomu vsemu davaji punc nejake male africke republiky, kde vladl ten jeste horsi ;-(

0 1
možnosti
MB

Pojmů je více, denně slyšíme - Zadarmo, sociálně spravedlivá společnost, zcela vezobsažné, nelze ani vyhledat přes Google ! (Zkuste si) ... Pak zřejmě je státníkem ten, který vidí přes horizont svého volebního období a má vize. Ty je možno uplatňovat stylem M.Zemana, nebo TGM. Masaryk je pak asi jediným skutečným státníkem v naší historii. Dobrá práce Z.Mahlera v TV ! Nepodlehnutí populismu - lid mu bouří pod okny - dobové aféry , on drží svůj směr. Mj., vliv i neznámé manželky Charlotty, kdy znechucen chce odjet do Ameriky. Na její popud zůstal ... Když pak porovnáme tehdejšího MF A.Rašína - Do vlády v čistých záplatovaných šatech - Za službu vlasti se neplatí ... s dnešní suitou - Jde o znesvěcení prostor ... Klenotnicí to započalo a pokračuje se. Ta patra, kolem Marasyka, by se zřejmě nestačila divit, co pro koho vlastně vybojovala ! ... Politiků plno - Státníci nejsou ! ... :-)

3 0
možnosti
ZM

kdysi se říkalo.... "státník, se italsky řekne statista..... a česky už brzy taky..."

1 0
možnosti
AK

Myslím si, že prezident takhle malé země, který má nadstandartní vztahy s prezidenty USA, Číny a Ruska, je státník a ne že ne.

Komická mi připadá také ta obvyklá výhrada, že prezident rozděluje společnost a měl by ji spojovat.

Pokud rozděluje společnost na normální a idioty, nevidím důvod aby je spojoval.

A podívejme se jak se to daří jiným prezidentům:

- zajásejte v Turecku nad vítězstvím Erdogana a rozmlátí vám jeho odpůrci auto.

- jak moc se podařilo spojit Američany Donaldu Trumpovi?

- podívejte se na prezidentské volby do Francie - dokonale rozdělená společnost, že?

Nejsem tak neskromný abych si myslel, že český prezident vymyslí něco, co zůstalo jiným prezidentům skryto.

0 2
možnosti
MB

p. Kounovský, asi oba žijeme v jiné zemi. Pokud se objeví prezident, který bude vyhlašovat situaci na Ukrajině za chřipku - anexi Krymu za nepodstatnou s pobídkou zrušení sankcí, potom ano bude v Moskvě vítán. Podobně je dobré jezdit do Číny, učit se demokracii a vyprodávat poslední zbytky NH - lobovat za status tržní socialistické ekonomiky - potom ano bude v Pekingu vítán. To, že není v USA dodnes přijat rovněž svědčí o nadstardatních vztazích - přestože turecký prezident již přijetí absolvoval. To že Ivana Zelníčková lyžařka - následně Trumpová se stala jeho ženou, to ano i já za docela nadstardadní považuji taky , zdá se, dle očekávání, že to ale nestačí ! ... :-)

5 1
možnosti
AK

A co je tedy ten zájem státu?

Podle vás.

Aby Sobotka s Kalouskem blbnul kolem Babiše pořád kolem dokola?

Jaké daňové úniky chce ČSSD pořád vyšetřovat, když se žádných Babiš nedopustil - aspoň dle znění tehdy a dnes platných zákonů.

0 3
možnosti
LJ

Minimálním zájmem státu je, aby se politici chovali důstojně. Další zájem jsem uvedl v článku: Oprostit se od osobní nevraživosti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 420
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 522x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.