Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vaše příspěvky jsou dobré, rovněž děkuji. Historie kovů, pochopitelně není jen o kovech - Je to o historii samotné. Přiznám se, že mám celoživotní zmatek - Kdo vůbec Češi jsou, odkud jsme se zjevili? Generačně jsme byli zcela zmateni volno výkladem A. Jiráska. On samotný uznal, že psal tendenčně - Pro čtivost samotnou s posilováním prvků národní hrdosti. K tomu následně Vávrovy filmy, J. Hus ap. Ukazuje se, že příchod Praotce Čecha je naprostým, pohádkovým bludem! Ten pohyb obyvatelstva + přinášení technologií byl prostě obrovský + Těžko zmapovatelný! Viz rozbory DNA Přemyslovců + Dokonce i dárek pro mne samotného! Pak můj Pradědek byl z Afriky, ostatně jako u kohokoliv jiného! Stejně sranda, kdy Jeskynní táta z Landeku přinesl ženě nějaké černé šutry, které dobře hoří! Ona jej vyhodila, že ji to po kuchyni dělá šmouhy a vyslala jej pro osvědčené dřevo ! ... :-)

0 0
možnosti

Vaš blogy jsou velice zajímavé. R^ Děkuju. R^

3 0
možnosti

Zajímavý výlet do etymologie. Schlacke je die.

0 0
možnosti

R^ Pěkný a zajímavý článek:-)

1 0
možnosti
Foto

R^ Opět vynikající poučný článek. Díky za něj.

4 0
možnosti

Pro mě zajímavé ... R^ děkuji ...

3 0
možnosti

Zajímavý příspěvek, ale o původu Slovanů se už mnohá desetiletí vedou učené spory, kterým stále není konec. Jedna z nejrozšířenějších teorií říká, že nejstarší archeologicky doložené baltoslovanské kultury kolem -800 na tom byly technologicky dost bídně a neznaly ani hrnčířský kruh. Takže veškeré znalosti museli pochytit z okolí. Některé termíny převzali, jiné si vymysleli sami

0 0
možnosti

Staří Slované byli kulturně na nižší úrovni než sousední národy. A jak už to tak bývá, měli vyšší porodnost než kulturnější národy, nakonec obsadili celou východní polovinu Evropy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.