Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

V padesatych letech v to u nas verili i nektere univerzitni celebrity. U Lepesinske to asi byla smes nesolidnosti, nedostatecnych znalosti, karierismu, autosugesce, i jezuitskeho ucel sveti prostredky. K takovym 'objevum' ale muze dojit kdekoliv a kdykoliv:

https://zdenekslanina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=653213

1 0
možnosti
JP

J58o88s22e69f 73P90o22t70r

13. 10. 2019 19:39

Ano, všechno jsem to zažil. Asi v r. profesor biologie nás učil Lysenkovu metodu biologie a jarovizace. Celé to spočívalo v tom, že život je schopen reagovat na změny prostředí a ty reakce přenášet geneticky do dalších generací. Což se ovšem v dnešní době ukázalo jako částečně pravdivé přes epigenetiku.

V té době to ovšem byla čistá magie, v přímém rozporu s genetikou. A protože genetika byla označena jako buržoazní pavěda, Lysenkova nauka se stala oficiálním směrem marx-leninské biologie.

Ale k tomu profesoru biologie. Jednoho dne zkontroloval zda jsou pevně zavřená okna a dveře - jasně si pamatuji, jako to uzavření kontroloval, a pak nás začal seznamovat s genetikou. Ale věřím, že v tom okamžiku měl bobek v kalhotách, protože nakonec prohlásil, že si myslí, že nemá pravdu ani Lysenko, ani Mendel a že ta pravda je někde uprostřed. Tím totálně zmátl myšlení nás mladých adeptů biologie, já osobně jsem pak nevěřil ničemu, co nás učili.

1 0
možnosti
Foto

Skepse vůči čemukoliv, to je přesně to, co je škola dát svým žákům.

0 1
možnosti
Foto

R^ Co dodat? R^

Zaslepený komunistický fanatizmus, který bez mrknutí oka mařil životy lidí v desítkách milionů si zároveň hrál na předvoj humánnosti a vědeckého pokroku. Žel, lhaní a falzifikování má ta říše dodnes jaksi až ve svém "genetickém kódu"

3 0
možnosti
Foto

Nemohu si vzpomenout na jméno sovětského vědce, který zase vypěstoval pšenici s dvojnásobným počtem zrn v klasu. Prasklo to, když se ukázalo, že jsou přilepené.

Další bylo oddělení astrobotaniky, které vydalo nádherný atlas rostlin na Marsu. R^

1 0
možnosti
JL

Deda rikaval: "Copak v Rusku, "Tam dovedo' podojit aji kozla".

4 0
možnosti
Foto

A to vám děda nesdělil, že to je jenom pomluva?

0 2
možnosti
Foto

Ano, také si na tu dobu vzpomínám. Šířily se zvěsti, že sovětským vědcům se podařilo mluvit se zemřelým, celých 24 hodin po jeho smrti. Později se však připustilo, že jim vůbec neodpovídal. Takových, ale i jiných úspěchů oslavovali celou řadu.

4 0
možnosti
Foto

No jo, ale znám to pod názvem Oparinova teorie vzniku života. Zkrátka si to moc zjednodušili.

0 2
možnosti
VD

Tak jsem se stejně nic nedozvěděl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 420
  • Celková karma 17,06
  • Průměrná čtenost 522x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.