Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosím, to opakování textu má memorační význam?

2 0
možnosti

Ne, to je moje nepozornost. Děkuji za připomínku.

0 0
možnosti

R^

Je pozoruhodné, jak obtížné je sjednocení v teologických postulátech jednotlivých křesťanských denominací. Všichni si drží jen tu svoji historickou pravdu! A tak vznikají nejrůznější hnutí zespodu, kdy jsou křesťané vybízeni vnímat chápání Boha nejen od věřících různých denominací, ale i chápání Boha od "nevěřících". Všichni nám přinášejí svůj pohled na Boha a my máme povinnost hledat Jeho pravou tvář. Zrelativizování mravouky i věrouky v duchu Ježíše Krista bude nezbytností v konfrontací s realitou! Církev se nesmí přizpůsobit světu, že se v něm rozplyne, ale musí si svůj pohled na Boha přiblížit realitě, aby mohla opět být normou pro celou společnost. Tato cesta bude těžká a složitá. A nejsem si jist, že naše sbližování nepřeruší mocná síla muslimů a jejich víry. Sekulární Evropa se jim neubrání!

:-)

1 0
možnosti

Ano, střet s muslimy je tvrdá zkouška již více jak 500 let. Po celá staletí byli muslimové technicky výše než křesťané, Křesťané ztratili Blízký a Střední východ a sever Afriky, udrželi však Evropu. Asi před 300 let se to obrátilo a postkřesťanská Evropa je technicky výše než muslimové. Muslimové však dnes mají početní převahu, která se rychle zvětšuje, což oprávněně nahání strach. Odhadovat budoucí vývoj si však netroufám.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za Vaši podnětnou reakci, vážím si toho, co jste napsal. Byť si i nadále podržím své poznání. Pokud jde například o Večeři Páně, nelze hovořit o jednotě, když někteří provozují způsob, který je v přímém rozporu s tím, co učil Ježíš. V tom je podstata problému. Jistě mi rozumíte. --- Přeji vše dobré.

0 0
možnosti

Škoda, že nesdělíte, co je v učení církví v rozporu s učením Ježíše, abychom o tom mohli diskutovat.

Jinak si myslím, že nás čeká zvláštní jednota v pluralitě!

Vědomí individuální hříšnosti je cestou k pochopení druhé člověka a k naší shovívavosti. Soud nechme Bohu! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,35
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.